La Setmana de Medi Ambient celebra 15 anys amb activitats diverses

Dimarts, 1 de desembre de 2020

S’ha celebrat del 23 al 27 de novembre en el marc de la Setmana europea de la prevenció de residus

Al llarg de la setmana s’han realitzat diverses activitats, la majoria d’elles dins l’àmbit escolar. Han estat propostes educatives centrades en reflexionar com podem fer una bona gestió i prevenció dels residus. També s’ha fet una activitat d’autoreparació oberta a tota la ciutadania.

A educació infantil han gaudit de l’activitat del conte Quina llauna!, que té per objectiu introduir el concepte de classificació i prevenció de residus a través de la història d’una llauna que viu una aventura extraordinària.

A cicle inicial i tercer de primària han jugat al joc El mercat, sobre consum responsable, i han après a fixar-se en les ecoetiquetes, la reducció d’embolcalls i els productes de proximitat.

Els alumnes de quart de primària han treballat a partir dels Objectius de Desenvolupament Sostenible, en concret l’ODS 14 Vida submarina. Amb el lema #VolemAquestMar? han muntat una exposició a l’entrada de l’escola per conscienciar sobre la importància de separar bé les deixalles i que els plàstics no vagin a parar al mar.

A cicle superior i primer d’ESO han estrenat el nou recurs educatiu Col·lapse total, un escape room que consisteix en resoldre sis reptes per descol·lapsar el planeta de deixalles.

La tradicional activitat A l’escola hi vaig a peu, que té per objectiu potenciar una mobilitat més sostenible, aquest any ha adaptat el format a la situació de pandèmia. Des de l’AMPA de l’Institut Escola s’ha potenciat que les famílies hi participessin durant tota la setmana, i s’ha fet un mural conjunt a l’entrada del centre per recollir els resultats. En total s’han estalviat 40 kg de CO2 i 14 litres de petroli. Una bona iniciativa que potencia el canvi d’hàbits i que cada any té més participació.

El dimecres a la tarda a la Plaça Verdaguer va fe-se l’activitat gratuïta Reparatruck a càrrec de l’entitat Solidança. Es tracta d’un servei mòbil d’assessorament tècnic en l’autoreparació de petits aparells elèctrics i electrònics i bicicletes. Els veïns i veïnes que hi han participat van portar aparells electrònics per arreglar, sobretot ordinadors, i van rebre atenció individualitzada. Amb aquesta iniciativa s’ha volgut potenciar la reutilització i donar, així, una segona vida als electrodomèstics per evitar la generació de residus.

Aquest any, a causa de la situació sanitària, no s’ha organitzat la festa final el cap de setmana.

La Setmana de Medi Ambient d’enguany ha estat organitzada per l’Ajuntament de Folgueroles, l’Àrea de Medi Ambient de la Mancomunitat La Plana, l’Institut Escola Mossèn Cinto i l’AMPA de l’Institut Escola Mossèn Cinto, amb la col·laboració de Solidança i la Diputació de Barcelona.

Ajuntament de Folgueroles
Servei d’Educació Ambiental Àrea de Medi Ambient - Mancomunitat La Plana

Darrera actualització: 2.12.2020 | 19:16